Huset & miljøet

Anerkendelse

Vi påvirker og påvirkes

Vi lærer hele livet

Du har ret til at være dig

Det fysiske miljø og hverdagen i huset Cura

Huset Cura ligger i Ishøj, i naturrige omgivelser med mindre end 5 km. til både Taastrup station og Ishøj station. Huset er omkring 260 kvm. hvoraf der er 5 store værelser, stort fælles køkken-alrum og spisestue. I haven, er der mulighed for bål, trampolin, og der arbejdes lige nu på køkken- og sansehave. Huset Curas beliggenhed understøtter både social træning i pro-sociale miljøer, i form af et rigt foreningsliv, træning i at tage offentlig transport, byliv med shopping og café besøg mv. men samtidig er der rig mulighed for at trække sig tilbage til vores rolige omgivelser med dyr og natur på ejendommen.

Hverdagen i Huset Cura skal så vidt muligt afspejle en almen hverdag. Samtidig står vi for at skabe de trygge og forudsigelige rammer, der skal skabe plads til at beboeren har det mentale overskud til at modtage den socialpædagogiske behandling. Dette gør vi gennem visuelle hjælpemidler som eksempelvis ugeskema, Pictogrammer, og generel forudsigelig struktur i hverdagen.

Alle Husets Curas beboere vil blive tilknyttet en primærpædagog, der har det overordnede ansvar for at udarbejde ugeskemaer, have samarbejde med andre relevante aktører i beboerens liv som skolelærere, psykiatere mv. og sammen med resten af teamet, støtte beboeren i at skabe meningsfuldt indhold i hverdagen, og fremme selvstændiggørelse så vidt muligt.

 

Som et led i den pædagogiske indsats, er den unge med til at indrette eget værelse i det omfang, der er overskueligt. Dette er med til at fremme ejerskab og en oplevelse af inddragelse og selvbestemmelse.

Hjertet af huset, er et køkken-alrum, der ligger op til en anden stue, hvor der er mulighed for at trække sig uden at trække sig helt fra fællesskabet. I stueetagen, er der desuden to store værelser og et badeværelse. På første etagen, er der yderligere tre værelser, et stort badeværelse samt vores kontor.

BOOK EN KONSULTATION

I Huset Cura bestræber vi os på at bidrage til det enkelte individs personlige udvikling. Dette gør vi med henblik på at påvirke individet til at tage ansvar for eget liv såvel som at tage del i samfundets udvikling fremadrettet